Елитен журналист попиля държавния глава.С връчването на третия мандат на БСП президентът Румен

...
Елитен журналист попиля държавния глава.С връчването на третия мандат на БСП президентът Румен
Коментари Харесай

Йово Николов: С връчването на третия мандат Радев казва, че ще управлява до октомври 2023 година

Елитен публицист попиля президента.

С връчването на третия мандат на Българска социалистическа партия президентът Румен Радев казва, че ще ръководи до октомври 2023 година, когато ще се проведат локалните избори. Това съобщи в предаването „ 120 минути “ проверяващият публицист Йово Николов.

„ Цялата политическа обстановка демонстрира,че от Българска социалистическа партия няма да могат да изпълнят мандата. Това значи, че отиваме на предсрочни избори през март или април. Силно се колебая, а и социологическите проучвания показват, че и по-късно няма да имаме постоянно държавно управление. Преди локални избори надали някоя политическа мощ би пожертвала да направи нужните взаимни отстъпки, с цел да има постоянен кабинет “, изясни той.

Президентът Радев дава третия мандат на Българска социалистическа партия

Николов предвижда, че есента ще имаме избори „ 2 в 1 “. Според него би трябвало да се появи някакъв доста мощен състезател на идващите избори, с цел да се промени нещо в политическата среда. Време за нов план обаче няма. Ето за какво той не вижда опция за разрязване на този гордиев възел, написа novini.bg.

„ Това е замяна на волята на гласоподавателя (управлението посредством служебни кабинети – б.р.). По силата на конституцията Румен Радев има правото да назначава служебно държавно управление. „ Да назначава “ – това е основно в това изречение, а не да се избира от представителността на гласоподавателите. На него му хареса да ръководи. Служебни държавни управления ръководят от година и половина и това не е хубаво за демокрацията “, означи още той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР